آزادی، خجسته آزادی

قلم توتم من است و آزادی مذهبم

آزادی، خجسته آزادی

قلم توتم من است و آزادی مذهبم

مرا بخوانید

 

در هر سازمان اعم از موسسه، ارگان، نهاد، اداره و شرکت سهامی یا تعاونی یا تضامنی و کلاً در هر تشکیلاتی که گروهی با اهداف از پیش تعیین شده دور هم جمع می‌شوند تا به کمک هم به آن اهداف دست یازند، در درجه‌ی اول مدیریت و ریاست آن جمع، مسئول تمامی منافع کسب شده یا مضار از دست شده است، چرا که هر کدام از اقسام تجمعات و تشکلات نامبرده به نوعی دارای هیئت مدیره و ریاست و مدیر عاملی است که با همفکری و رای تک تک اعضا که در مجمع عمومی گرد هم می‌آیند، انتخاب شده‌اند. و البته در درجه‌ی بعد این رای دهندگان هستند که باید در رفتار انت خاباتی خود تجدید نظر کنند.

 

طبیعتاً در ادارات و موسسات دولتی و حکومتی هم، از نظر سازمانی وضع به همین منوال است بدین ترتیب که تک تک اعضای جامعه که حق رای دارند، مدیر دولت را تعیین و انتخاب می‌کنند و وی طی سلسله مراتبی، وزرا و مدیرکل‌ها و مدیریت‌های ادارات و نهادهای ذیربط را انتصاب می‌کند که این انتصاب به دلیل مشروعیت و مقبولیتِ انتخاب مردم، مشروعیت و مقبولیت می‌یابد ولاغیر. 

 

لذا اگر یک جامعه در یک سال یا یک دوره‌ی زمانی خاص با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده توسط مدیران منتخب و در راس آنها رئیس دولت، نتواند به اهداف تعیین شده در برنامه دست پیدا کند، اولین انگشت اتهام را به حق باید به سمت مدیر دولت نشانه گرفت چرا که با بی‌تدبیری و مدیریت ضعیف و ناکارآمد خود نتوانسته از منابع ِ در اختیارش و طی خط و مشی‌های تبیین شده به آن اهداف دست پیدا کند.  

 

بدیهی است که هر برنامه‌ریزی، مستند و مدلل به منابع موجود و پیش‌بینی خطرات و محدودیت‌های موجود انجام می‌شود و لذا اگر کسی ادعا کند وقایع و حوادث پیش‌بینی نشده سبب عدم ایصال به اهداف شده است باید پاسخ داد که پس تدبیر امر و پیش‌بینی‌های لازم به خوبی انجام نشده بوده است و یا اینکه رفتار مدیریت به گونه‌ای بوده که منجر به آن وقایع و حوادث شده است که این خود، مدیریت را ناکارآمدتر جلوه می‌دهد. 

 

اما، در یک صورت می‌توان تا حدودی عذر مدیر را پذیرفت و آن اینکه قدرتی مافوق او، بر خلاف اهداف و برنامه‌ریزی‌های به عمل آمده، عمل کند و یا فرمان به عمل دهد، که در این صورت متهم ردیف اول، وی خواهد بود. 

 

در یک جامعه که اصول مردم‌سالاری پذیرفته شده و مردم از حق رای خود برای انتخاب بهترین‌ها استفاده می‌کنند، طبیعی است در صورتی که مسئولین دولتی و حکومتی در تامین اهداف جامعه که ملموس‌ترین آن‌ها ایجاد رفاه بیشتر یا کاهش فقر با کاهش تورم و افزایش سطح اشتغال، و کلا بهبود شاخص‌های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است، ناکام بمانند، مردم عاقل و بالغ و صاحب حق رای، دیگر به خود اجازه‌ی انتخاب دوباره‌ی آن مدیران و مسئولین یا همفکران و هم‌مشربان ایشان را نخواهند داد و در پی مدیران و احزاب و افراد شایسته‌تر و کارآمدتر خواهند بود و باز هم طبیعی است که اگر چنین جایگزینی موجود نباشد و یا جایگزین‌های احتمالی به انحای مختلف رفع و دفع و حبس و سرکوب و حذف شده باشند، مردم عاقل، به حکم عقل، نمی‌توانند انتخاب جدیدی داشته باشند و البته منطقی به نظر می‌رسد که اگر بخشی از مردم همان مسئولین ناکارآمد یا احتمالاً فاسد قبلی را دوباره انتخاب کنند باید به میزان دانش و خرد ایشان شک کرد و لاغیر!  

 

بنابراین بر من و شماست که این استدلال «دودوتاچهارتا»ی ساده را برای افزایش دانش و خرد ایشان به کار بریم تا دستی در تعیین آینده‌ای بهتر برای خود بالا زده باشیم. لذا به دوستان عزیز، به ویژه کسانی که هنوز بنا به هر دلیلی دل در گرو نظام اسلامی دارند و دوست دارند که حمایتشان از دولت و حکومت اسلامی عاقلانه و بخردانه باشد و نیز برای دوستانی که یا اصلاح‌طلب‌اند یا دل از اصلاح بریده‌اند اما احیانا از منظر اقتصادی علاقه‌مند به دانستن اطلاعات اولیه‌ای هستند توصیه می‌کنم پی‌نوشت را هم مطالعه بفرمایند.

 

 

پی‌نوشت:  

--------------

۱- رکود در مفاهیم اقتصادی کاهش مداوم نرخ رشد تولید ناخالص داخلی یک کشور برای چندین دوره متوالی است و این یعنی تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی و بیکار شدن خیل عظیمی از مردم. تورم نیز افزایش فزاینده قیمت‌ها در دوره های مختلف زمانی است. هر یک بلاهای اقتصادی مذکور به تنهایی می‌تواند آسیب‌های بزرگی را برای اقتصاد یک کشور ایجاد کند.  

 

۲- طبق تعاریف اقتصادی، رکود تورمی زمانی در اقتصاد ایجاد می‌شود که نرخ رشد اقتصادی یک سرزمین در مسیر کاهش قرار گیرد و همزمان با آن نرخ تورم در این سرزمین افزایش یابد. در شرایط رکود تورمی که اقتصاد با کاهش نرخ رشد مواجه است، مشکل بیکاری نیز در اقتصاد وجود خواهد داشت زیرا کاهش مدام نرخ رشد اقتصادی یک کشور به دنبال خود کاهش تقاضا برای کالاها و خدمات مختلف، کاهش قدرت خرید و کاهش درآمد مردم را به همراه دارد که خود زمینه‌ساز کمتر شدن مصرف در دوره‌های بعدی و کاهش بیشتر نرخ رشد تولید ناخالص داخلی در بازار مورد بررسی می‌شود.  

 

۳- اما اینکه در شرایط رکود تورمی اقتصاددانان چه دستورالعملی دارند و سیاستگزاران اقتصادی و مجریان چگونه باید رفتار کنند و اگر نه کشور به چه سرنوشتی دچار خواهد شد را اگر دوستان مایل بودند در پستهای آتی عرض می‌کنم. 

نظرات 6 + ارسال نظر
تو شنبه 17 دی‌ماه سال 1390 ساعت 11:16 ب.ظ http://chasbandegihaye-roohe-ma.blogsky.com/

احمد الان چی بگم بهت...؟

خودت بگو واقعا چی بگم...؟

خب اینجا بخش نظردهیه دیگه... نظرتو میگفتی رفیق.

دوشکا یکشنبه 18 دی‌ماه سال 1390 ساعت 12:05 ق.ظ http://2shka.blogfa.com

کلمه به کلمه با دقت خوندم. به بحث های اقتصادی بسیار علاقه دارم. منتظر پست های آتی هستم در این رابطه. در مورد رای و اینا هم که خودت نظرمو بهتر می دونی احمد...

یادمه اون اولا که "سلام" می‌خوندم به اقتضای کم حوصلگی و نوجوونی همیشه از خوندن صفحات اقتصادیش فراری بودم ولی بعدها واقعا فهمیدم که ناقصم و خودم رو مجبور به خوندن اخبار اقتصادی و تحلیل‌های اقتصاددانان تو روزنامه‌هایی مث جامعه و توس و نوروز و... (رحمت ا... علیهم اجمعین!) کردم و بعدترهاش خیلی علاقه‌مند شدم...
البت سه سالی هست که به اقتضای رشته‌م اطلاعات مدیریتی و اقتصادی زیادتری در سطوح خرد و کلان به دست آوردم.

از این که وقت گذاشتی خوشحال شدم دوشکا خانوم!

راستی چرا می‌گوید: "وبلاگی با این آدرس پیدا نشد"!!؟؟

ب ه س یکشنبه 18 دی‌ماه سال 1390 ساعت 08:45 ق.ظ

شک نکن که شرکت میکنیم رفیق...ما همیشه بازی میخوریم بدرقم!

البته این بغض صد و چند ساله‌ی ما از انقلاب مشروطه به اینور هم هست.. اما حالا و در سال 2012 واقعا تاسف‌باره!

سلیمی سه‌شنبه 20 دی‌ماه سال 1390 ساعت 11:08 ب.ظ http://parishaan.com

خواندمت با اشتیاق رفیق
بحث روز بود استفاده کردم
خیلی وقته بهم سر نمیزنی اقلاً به کدخدا یه سری بزن

آمدم رفیق چند بار آمدم ولی نمی‌دانم چرا سایت باز نشد.
مرسی.

مهدی سه‌شنبه 27 دی‌ماه سال 1390 ساعت 06:16 ب.ظ

سلام . من منظورت از رکود اقتصادی رو فهمیدم . همچنین منظورت از کاهش رشد تولید ناخالص داخلی . ولی دلایل این که الان تو کشور ما رکود اقتصادی و به دنبالش افزایش تورم و
افزایش بیکاری به وجود اومده رو نفهمیدم . یعنی اصلا در این باره توضیحی ندادی که من بفهمم . فقط تو یه جا اشاره ای به ناکارامدی دولت و عدم تواناییش در تحقق برنامه و بودجه ی ارائه شده به مجلس کردی . که خوب واسه اونم دلیل نیاوردی که دقیقا کدوم اقدامات دولت باعث به وجود اومدن این بلایای اقتصادی شده و چطوری ؟ ولی اگه این رکود اقتصادی و افزایش تورم و بی خیالی دولت ادامه پیدا کند فکر کنم در آینده ای نزدیک ما هم به جنبش وال استریت بپیوندیم .

همه‌ی مطلب در مورد ناکارآمدی دولت و حکومت بود اخوی!! من مبانی علم مدیریت و تعاریفش رو کم و بسیار مختصر نوشتم رفیق... دیگه با خودت که اطرافت رو ببینی یا نه! کاربردش تو جامعه و با گرونی و افزایش بیکاری و تعطیلی کارگاه‌ها و کارخانه‌ها و... معلوم میشه.

آیت الله جنتی دوشنبه 3 بهمن‌ماه سال 1390 ساعت 05:17 ب.ظ http://JANNATII.BLOGSKY.COM

بسم الله الرحیم
آقای کمی محترم شما در راستای اهداف دشمنان نظام قلم میزنی
همینطوری که ذنمیشه کار کرد اول باید تارومار کرد دشمنان را و فریب خوردگان را
بعدا افراد متعهد که بویی از عقل هم برده باشند را سرکار گذاشت و افراد متعهد کمتر عاقل را به کار گماشت
می فهمی که چی میگم؟؟

بابا تحمل!!!
خوبه به فیل مان تر نزدی!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد